1047 poze   156232 vizite
Albume
a-CATEI DE VANZAREa-CONTACTa-PLAIURI VRANCENE-FOCSANI -orasul in care locuiesc   PREZENTARE GENERALA      PAGINI DE ISTORIE         OAMENI CU CARE NE MANDRIM         OBIECTIVE TURISTICE DIN VRANCEAb-CIOBANESC ROMANESC DE BUCOVINA-SOUTHEASTERN EUROPEAN SHEPHERD-standardul rasei-publicat de FCI   CIOBANESC ROMANESC DE BUCOVINA-standardul rasei-publicat de ACHRc-CANISA DE PLAI VRANCEAN-FOCSANId-MASCULII CANISEIe-FEMELELE CANISEIf-PUIUTI CARE S-AU NASCUT IN CANISAg-REZULTATE SI POZE DIN EXPOZITII   0-EXPO WELS AUSTRIA-22-23-24-august -2009   1-CACIB CONSTANTA-18-19 iulie 2009   2-CAC BISTRITA -23-24-mai 2009   3-CACIB TIMISOARA-3-05-2009   4-CACIB TIMISOARA -2-05-2009   5-CACIB SATU MARE -26-04-2009   6-CACIB SATU MARE -25-04-2009   7-CAC SUCEAVA-5-04-2009   8-GALA CIOBANESTILOR ROMANESTI-decembrie-2008   9-CAMPIONATUL CIOBANESTILOR ROMANESTI -octombrie-2007h-EXPOZITII CANINE- 2010   1-CACIB SLOBOZIA-10 si 11 aprilie 2010   2-CAC SUCEAVA-25-04-2010   3-CAC BUCURESTI-15-05-2010   4-CACIB CLUJ NAPOCA-6 si 7 noiembrie 2010i-CAINI ROMANESTI SI OI LA SALISTE-SIBIU-2011j-EURO DOG SHOW-BUCURESTI 2012k-CACIB SLOBOZIA -7- 04- 2013l-CAC SUCEAVA-20-04-2013m-CACIB CONSTANTA - 23 -06-2013n-GALERIE-ALTE DIVERSE ANIMALUTE DIN CURTEA MEA   1-RATE CAYUGA   1-RATE MANDARINE   2-FAZANI AURII   3-FAZANI DIAMANT   4-IEPURI - URIAS GERMAN   5-GAINI COCHINCHINA PITIC PORTELANAT   6-GAINI COCHINCHINA URIAS GALBEN   7-GAINI COCHINCHINA URIAS ALB   8-GAINI COCHINCHINA URIAS NEGRU   9-Pasari exotice   90-CASCADA

membru din 3 februarie 2010

OBIECTIVE TURISTICE DIN VRANCEA

REZERVATIA NATURALA « CHEILE TIŞITEI » . Una dintre principalele atractii ale zonei atat pe timp de vara, cat si in sezonul rece este rezervatia naturala Cheile Tisitei. Aici, paraul Tisita a sapat o vale adanca intre Tisaru Mare si magura Rapa Caprei, formand aceste chei de o deosebita frumusete.Văile sunt înguste cu aspect de canion ce alternează cu bazinete depresionare (La Pândar,Lunca Largă,Gurguiata). Zona are o frumusete sălbatică.Drumul se îngusteaza de câteva ori,trece peste stânci ,trece peste apă,sau pe lângă pereți de piatră,aproape verticali,extrem de accidentali. Rezervatia naturala, aflata la 850 de metri altitudine, masoara 4,5 kilometri lungime, fiind una dintre cele mai mari zone protejate de pe teritoriul Vrancei. Daca vizitati rezervatia, cu putin noroc puteti intalni pe versantii stancosi cateva capre negre, colonizate în 1982, specie ocrotita prin lege. Tot aici traieste si o pasare de dimensiuni mici, denumita fluturasul de stanca. Pe teritoriul rezervatiei s-au identificat 853 de specii de insecte,din care 527 specii de fluturi, si alte animale salbatice, printre care si ursi, insa pe acestia nu si-ar dori sa ii intalneasca de aproape nici un turist.

MANASTIREA LEPSA. Indiferent in ce perioada a anului veniti la Lepsa, puteti intra macar cateva minute in mica bisericuta a Manastirii Lepsa. Amplasata intr-un cadru natural deosebit de pitoresc si ingrijita cu multa dragoste de maicute, Manastirea Lepsa este unul dintre cele mai vechi asezaminte spirituale din spatiul vrancean. Manastirea, care poarta hramul "Nasterea Maicii Domnului", a fost initial ridicata in anul 1789 de localnici pe locul primit ca danie "de batranul Grigorie Gherman din Tulnici". Daramata in 1927 si refacuta din lemn in 1936, aceasta manastire a fost reinfiintata dupa anul 1989.

CASCADA PUTNEI. La cativa kilometri de Lepsa se afla Cascada Putnei, o rezervatie naturala in miniatura. Aici ajungeti coborand pe niste scari de piatra protejate cu balustrade. Cascada are circa 80 de metri lungime, iar apa se strange intr-un lac cu o adancime de aproximativ 12 metri. Turistul poate poposi mai mult aici, admirand frumoasele "bulboane" sau ochiuri de apa formate prin curgerea puternica a raului. Iarna, peisajul este imbogatit de bulgarii de zapada adunati pe malurile raului. Un scurt rastimp petrecut langa valtoarea apelor Putnei va poate relaxa si revigora psihic, cascada avand, intr-o oarecare masura, si un efect terapeutic.

PASTRAVARIA LEPSA. Daca va place mancarea, si mai ales, mancarea buna, pregatiti-va pentru un ospat pe cinste cu aperitiv, felul principal si felul secundar PASTRAV. Infiintata in 1955, cu o capacitate de 10 tone de pastravi, pentru consum si repopularea apelor, Pastravaria Lepsa este una din principalele surse de pastrav proaspat pentru unele dintre restaurantele de top din intreaga Romanie, de aici putand fi achizitionat la preturi foarte atractive pastrav pentru consum personal.

ALTE ATRACTII. Fie iarna sau vara, Lepsa este locul ideal pentru plimbare in aer liber. Puteti face drumetii pe jos catre Gresu sau catre Soveja, unde se afla un mausoleu dedicat eroilor din primul razboi mondial. Aceasta din urma se afla la circa 14 kilometri de Lepsa, insa drumul nu este recomandat pentru circulatia cu masina deoarece nu a mai fost refacut de mult timp. Un obiectiv deosebit este si. Langa Tulnici, la Galaciuc exista o tabara pentru elevi, situata la circa 700 de metri altitudine, intr-o padure de brad. De aici se pot vedea cinci din cele sapte sate intemeiate de feciorii Tudorei Vrancioaia.

MAUSOLEUL DE LA MĂRĂȘEȘTI
A fost înălţat,,Întru slava eroilor neamului”,
în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în
luptele de la Mărăşeşti:480 de ofiţeri şi peste
21000 de soldaţi.
Aici se găsesc osemintele generalului Eremia
Grigorescu, tot aici aflându-se şi mormântul
Măriucăi Zaharia, copila de 12 ani din Haret, care a
ajutat armata română, transmiţând din nucul din
spatele casei, date despre înaintarea nemţilor, până a
fost doborâtă de un lunetist neamţ.

REZERVAȚIA GEOLOGICA ;FOCUL VIU.
Rezervaţia geologică “Focul
viu”, de la Andreiaşu,monument
al naturii –emanaţie spontană de
gaze naturale care ard singure.
Rezervaţia forestieră de la
Cenaru - Andreiaşu. Cuprinde
exemplare gigantice de fag
cu vârste între 130-200 de ani
Rezervatia naturala Cheile Tisitei
Rezervatia naturala Cheile Tisitei
prin Cheile Tisitei
prin Cheile Tisitei
Tunel prin Cheile Tisitei
Tunel prin Cheile Tisitei
prin Cheile Tisitei
prin Cheile Tisitei
12[1]
12[1]
prin Cheile Tisitei
prin Cheile Tisitei
Prin Cheile Vrancei
Prin Cheile Vrancei
Cheile Tisitei
Cheile Tisitei
prin Cheile Tisitei
prin Cheile Tisitei
Cascada Putnei; Aflat? la câ?iva kilometri de Lep?a, 
Cascada Putnei are circa 80 m lungime, iar apa se strânge înt
Cascada Putnei
Cascada Putnei
Cascada Putnei
Cascada Putnei
Cascada Putnei

Comentarii album • 1
anonim
mura 30 noiembrie 2011  
Superb peisajul.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.